Esztrich

Ökocsend szigetelés

Polisztirol gyöngy szigetelés, hozzáadott adalékkal kerül bedolgozásra. 100%-os szigetelést biztosít, még a problémás helyeken is. A padlóra szerelt csöveknél nincs munkahézag, folyamatos és zárt. Ez egységesebb felületet ad és minőségileg sokkal jobb réteget biztosít, mint a hagyományos táblás szigetelés.

Mi is az esztrich?

Esztrich alatt egy speciális aljzatbeton réteget értünk melynek vastagsága általában 2- 8 cm között változik. Ezt a réteget földnedves, vagy képlékeny formában dolgozzuk be. Az esztrich aljzattal tökéletesen sima felületet érünk el, így nincs szükség kiegyenlítő, vagy kötő rétegre. Ezért azonnal alkalmasak a padlószőnyeg, parketta, hidegburkolatok vagy habszivacsos PVC burkolatok fogadására.

Gazdaságossága bizonyított, hiszen pénzt és időt takaríthatunk meg, azzal, hogy egy munkafázist kihagyhatunk, valamint nincs szükség a drága kiegyenlítőkre sem. Műszakilag jobb megoldást érünk el, mert a hagyományos aljzatbeton + kiegyenlítő réteg alkalmazásakor a néhány mm vastag kiegyenlítő réteg az idő múlásával elválik a beton felülettől, ha nem máskor, akkor a padlószőnyeg vagy PVC cserélésekor. Az esztrich gazdaságosan alkalmazható lakóépületekben, családi házakban, irodaépületekben és közintézményekben is.

Esztrich betonok hagyományos anyagból:

Helyszínen keverve maximum 8 mm-es szemnagyságú homokos kavicsból, cementből és speciális adalékokból – kevert anyagból készítjük. A munkaterületen belül történő szállítás egyedi esztrich keverő és szállító pumpával történik. Bedolgozását kézi erővel, glettelését géppel vagy kézzel végezzük. A felhordott esztrich minimális vastagsága 4 cm.

Esztrich betonok gyári előkevert anyagból:

Az alapanyagot raklapon, zsákos kiszerelésben, vagy silóban szállítjuk a helyszínre. Előnye, hogy 2 cm vastagságtól alkalmazható, ezáltal kisebb a zsugorodási repedések kialakulásának a veszélye. Az anyag minőségének ellenőrzése folyamatosan történik, gyári laboratóriumban folyamatosan ügyelve a teljes homogenitásra. Az építési helyszínen kisebb az anyagtárolás helyigénye.

Önterülő esztrichek:

A gyárilag előkevert anyagot a speciálisan az önterülő esztrich feldolgozására készített gép segítségével keverjük össze vízzel és juttatjuk el a bedolgozás helyszínére. A megfelelő konzisztencia beállítására használjuk a terülésmérő hengert. Az elterített esztrich bedolgozása bedolgozókerettel vagy esztrich seprűvel történik. A várható teljesítmény ideális körülmények esetén 800 – 1000 m2/nap.