Gépi vakolás

2001 óta végzünk gép vakolást...

A kor igényeinek és az Európai Unióban támasztott szakmai követelményeknek megfelelően cégünk már évek óta a gépi vakolást alkalmazza, a felületképző vakolótechnológiák közül. A gépi vakolás 4 szeres teljesítményt ad, a hagyományos vakoláshoz képest ugyanannyi idő intervallum alatt, a kiváló minőség biztosítása mellett. Az alkalmazott technológiával minden megrendelőnk számára pénzt és időt takarítunk meg.

Az általunk alkalmazott technológiákkal készítünk, belső vakolást, valamint külső vakolást homlokzatra, normál- és hőszigetelő alapvakolattal. Az előkevert anyagok gyárban készülnek, szigorú technológiai előírások betartásával, zárt rendszerben, folyamatosan ellenőrzött minőségben.

A gépi vakolatok használatával csak egy munkafázisra van szükség a kívánt felületi minőség eléréséhez, annak repedésmentes kialakításához. A vakológép a gyárilag előkevert (kötőanyagot és adalékanyagokat egyaránt már tartalmazó) zsákos, vagy silótartályban leszállított anyagból keveri folyamatosan a felhasználásra kerülő vakolóhabarcsot.

A kész vakolat szilárdsága kötőanyag és adalékanyag megfelelő arányából következően mindenhol azonos, a hagyományos betonkeverővel kevert mészhabarcs, vagy cementhabarcs vakolatokkal szemben. A szárazkeverék pontosan beállított receptúrájának köszönhetően a vakolat kötési és szilárdulási folyamata egyenletes és így a száradás következtében nem keletkeznek a hagyományos vakolásnál már „megszokott” felületi repedések. Szilárdsági jellemzőik messze meghaladják a hagyományos vakolatok szilárdságát, ez által növelve a tartósságot és az időállóságot. A véglegesen kívánt felület, e technológiával azonnal elérhető, így festésre kész, komplett felületet készítünk.


Rövidebb időráfordítás a hagyományos valolathoz képest.
A gépi vakolatok mind esztétikailag, mind műszakilag megfelelnek a legmagasabb szintű elvárásoknak.

A cégünk által rendszeresített technológia alkalmazható új és régi lakóépületek, középületek, ipari létesítmények szerkezeteinek, mint pl. beton, tégla és Ytong felületeknek a vakolására, ideértve a normális és magasabb páratartalmú belső helyiségeket is, mint pl. lakóházak konyhái és fürdőszobái.

A gép keveri, továbbítja, és egyben felhordja a vakolóhabarcsot a falazatra. A kapott felület homogénebb, esztétikusabb megjelenést biztosít, kevesebb festői előkészítő felületkezelést igényel a falsíkon. A gépesített anyagmozgatásnak köszönhetően segédmunka élőerőt takarítunk meg, ez által is költséghatékonyabbá téve az építőmesteri munkák e területét.

A vakolás megkezdése előtt a nyílászárókat fóliavédelemmel látjuk el. A függőleges szerkezetek anyagváltásainál háló erősítést alkalmazunk, ezzel is csökkentve az épület mozgásaiból adódó esetleges repedések megjelenését. Szükség szerint beépítünk ún. élvédő profilokat, melyektől az élek erősek lesznek. A végleges felület méretpontossága 2 méteren maximum 2 mm (síkeltérés). A felületi érdesség maximum 0,5 mm.